vremeÎnafară că ne pocnesc țevile de apă, prin Bacău se mai întâmplă unele lucruri. De exemplu se schimbă directorii unor unități de învățământ.

Habar n-am dacă-i bine, dacă-i rău. Unii zic că-i un fel de cutumă. Alții zic că-i total nedemocratic. Să le fie de cap.

Însă, dacă politicul face, de ce n-ar și desface? C-așa-i jocul, Putere și Opoziție. Puterea a făcut. Opoziția nimic, înafară de PMP.

Și ca să nu mă ascund după cuvinte, PNL Bacău ori e blat ordinar cu PSD, ori nu mai știe să facă politică, ori le-a mâncat pisica limba.

N-avea voie să n-aibă reacție, cu toate consecințele. Și-au pierdut singuri statutul de „principalul partid de opoziție”. Oricum, e amorțit în toate temele care-i frământă pe băcăuani.

Deputatul Vreme n-a făcut altceva decât să acționeze „politically correct”. Ieri, a depus o interpelare la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și a avut o întrevedere cu Ministrul Educației, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, în care a discutat despre situația schimbării directorilor de școli din județul Bacău. După care a trimis comunicate de presă.

”Mi-au venit mai multe semnale, atât din presa locală, cât și de la cadre didactice și asociații ale părinților de la diferite școli din județ și am aflat despre această situație anormală, a schimbării directorilor de școli pe criterii politice și nu în urma unor evaluări corecte. Aceste schimbări arbitrare ale managerilor de școli, licee, colegii nu pot avea efecte benefice. Nu putem vorbi despre un plan de management coerent, despre o viziune, despre performanța actului de conducere, dacă aproape la fiecare început de an școlar directorii și directorii adjuncți sunt înlocuiți cu alții. Ca politician, nu am agreat niciodată o asemenea practică și nu am încurajat nicio schimbare de director de școli după alte criterii decât cele ce țin de competență”, a precizat deputatul Valerian Vreme.

În calitatea de parlamentar, dar și în cea de membru al Comisiei pentru Învățământ, știință, tineret și sport, Valerian Vreme i-a solicitat Ministrului Educației, Mircea Dumitru, aplicarea Legii Educației, care prevede organizarea de concursuri pentru desemnarea conducerii instituțiilor de învățământ din județul Bacău. Deputatul Valerian Vreme a atras atenția asupra faptului că schimbările operate de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bacău sunt realizate exclusiv pe criterii politice, persoanele propuse pentru a ocupa funcții de director în școlile și liceele băcăuane fiind astfel recompensate pentru serviciile aduse Partidului Social Democrat.

Ministrul Mircea Dumitru a promis că va realiza analiză a situației din județul Bacău și va verifica legalitatea și oportunitatea acestor schimbări. Analiza va fi făcută în regim de urgență, a mai promis ministrul. Din păcate, se pare că mai sunt și alte județe în care se întâmplă astfel de chestiuni și a devenit o practică la nivel național numirea directorilor de instituții de învățământ cu delegație și schimbarea lor pe criterii politice”, a declarat deputatul Vreme.

1112