Asta-i regula impusă pentru întocmirea listei USL la Consiliul Judeţean Bacău. Scriam nu demult că Stavarache i-a scos pe pesedişti din municipiu. Mai avea puţin şi-i scotea şi din judeţ. Oricum, împărţirea 5 de la PSD, 5 de la ACD (PNL-PC) a nemulţumit aproape pe toată lumea. De la locul 11 în sus, sursele mele spun că va fi aplicat alt criteriu de promovare pe listă. Oricum, “aşezarea” a stârnit reacţii destul de dure la nivelul activiştilor PSD care se văd în situaţia de a fi cedat deja Consiliul Local al municipiului (e posibil să nu prindă niciun consilier local), iar la Consiliul Judeţean să nu primescă nimic în compensare, mai mult “aranjamentul” li se pare chiar păgubos.

Negocierile au fost extreme de dure. S-au purtat la Bucureşti, săptămâna aceasta, sub medierea directă a liderilor centrali ai celor trei partide.

Tot pe surse am aflat că n-a ieşit nimeni mulţumit. Liviu Dragnea (secretarul general al PSD) a fost cel care l-a readus la masa negocierilor pe Romeo Stavarache, iar Constantin Avram (PC) ar fi avut o poziţie extreme de dură, neobişnuită pentru partenerii săi locali. Într-un cuvânt au ieşit scântei.