Regiunea de N-E, adică aproape tătă Moldova, nu face cât jumate din județul lui Grindeanu și este echivalentul Teleormanului jupânului Dragnea.

Cifrele le-a spus Tudorița Lungu, deputat PNL de Bacău, în conferința de presă de vineri (la sfârșitul textului am postat înregistrarea video.)

Este vorba despre investițiile care urmează a fi realizate prin Ministerul Transporturilor, adică ale pe care noi, pe aici prin Bacău, le considerăm vitale pentru viitorul nostru. Vorbesc, evident, despre căile de comunicații rutiere, în principal, dar și celelalte care țin de MT (Aeroporturi, CFR).

Nu mă interesează că s-au alocat sumele corecte către consiliile județene, că de acolo se plătește asistența socială, și văruitul spitalelor.

Și nici nu mă interesează foarte tare să ajung la Cluj în două ore, când plec în excursie.

M-ar fi interesat, totuși, să ajungă tirurile, cu marfa produsă la Buhuși, Vaslui sau Negrești, mai repede și mai ușor în Germania sau Olanda, sau până la Constanța.

Am certitudinea că nu interesează pe nimeni sau, poate, lucrurile stau exact invers.

Bine că nu au băgat și internetul la Ministerul Transporturilor, că acum transmitem semnale cu fum, de pe dealul Runcului, ca plăieșii lui Ștefan.