La jumătatea exercițiului bugetar 2017, administrația Necula contabilizează realizarea a doar 5% din planul de investiții pe care l-a propus și aprobat pentru acest an.

Afirmația a fost făcută de consilierul municipal liberal Mircea Fechet în emisiunea „La pas prin Moldova”, difuzată vinerea trecută pe TeleMoldova.

Adică, primarul și echipa sa, inclusiv consilierii locali PSD, au stat la sfârșitul anului trecut și la începutul acestuia și s-au chitit cât vor și cât pot să investească în municipiu din banii pe care urmau să-i adune. N-au avut nicio problemă în a-și fixa prin Hotărâre de Consiliu cât au crezut de cuviință.

Doar că în 6 luni au putut doar 5%.  Dacă păstrăm procentele și pentru următoarele 6 luni, intrăm pe 2018 cu o grămadă de bani necheltuiți.

În general, aceste planuri de investiții se îndeplinesc, în orașele mari cum este și Bacăul, în proporții cuprinse între 40% și 70-80%. De exemplu, anul trecut, la Iași s-a realizat doar 30% din programul de investiții și a fost considerată o mare catastrofă pentru economia locală ieșeană.

La capitolele cheltuieli salariale și cele de funcționare Primăria Bacău stă la 100% grad de îndeplinire. Probabil se va depăși planul și se va rezolva problema printr-o rectificare bugetară.