Vi-l mai amintiţi pe Chuckie? A lovit din nou. Nu fatal, ci doar a înfipt două cuţite în spate. Rănile provocate sunt însă destul de dureroase. Nu! Nu de păpuşa ucigaşă era vorba, ci pe Crin Antonescu, acest Chuckie al politicii româneşti. Liberalii l-au luat în casă, l-au iubit, l-au adulat chiar. Acum Chuckie a preluat controlul. Îşi distruge familia fără milă.

Dintr-o mişcare l-a executat pe Tăriceanu şi toată pleiada de liberali care i-au stat fostului premier alături într-un Congres. Seniorii partidului au fost închişi în beciul nebăgării în seamă, mai dur decât cele, de pe vremuri, ale Securităţii. A deschis uşa pesediştilor (duşmanii istorici ai liberalilor) pentru a beneficia de sprijinul acestora în lupta sa pentru putere.

Cavalcada de atacuri împotriva liderilor liberali autentici a înregistrat un nou episod. Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, cel mai important primar din PNL (ca număr de voturi, ca bugete la dispoziţie şi ca număr de colegii parlamentare) şi-a primit în gât şişul de rigoare. Chuckie n-a avut curajul să atace cu drujba, a lovit mişeleşte şi aşteaptă următoarea mişcare a liberalului, pentru a-i da lovitura finală.

N-au importanţă, chiar deloc, cauzele ce l-au determinat pe Antonescu să de-a această lovitură. Cu mai puţin de două luni înainte de alegerile locale nu se face.

Chiliman face parte din nucleul liberali încăpăţânaţi, de genul, Tăriceanu, Giuvara, etc. N-ar pleca din PNL decât dacă partidul ar fuziona cu pesedeul. Aşa că va rămâne pe loc, va candida şi va câştiga, în ciuda rănii provocate de Chuckie.

Întrebarea e cine urmează? Scripcaru, Stavarache, Lucian Iliescu?