Imaginea de vătafi, de baroni locali pe care o au primarii nu e dată nici de modul în care îi tratează pe alegători în timpul mandatului (pentru că aceștia sunt doar voci răzlețe), nici de golănelile pe care le fac cu firmele prietene (pentru că patronii știu să tacă), nici de presă (pentru că nu mai are forța să creeze o imagine puternică pentru publicul larg). Această imagine și-o creează singuri la alegerile parlamentare, prezidențiale și europarlamentare, când „îi susțin” pe unii care ajung mai sus ca ei, dând impresia că-i și controlează. 

Candidații la Camera Deputaților sau Senat se bagă sub sutanele primarului, doar-doar s-or lipi de votanții acestuia. În Bacău, Romeo Stavarache ne recomandă patru candidați. Unul adus de el în Bacău, unul impus de PSD și doi din echipa proprie a PNL. La Onești, e bătaie pe Neghină. Constantin Avram și Valerian Vreme și l-au ridicat pe Neghină pe toate gardurile. Săracul, și are o față de nevinovat! Și președintele Benea și-a găsit pe cine să „garanteze”. Necula pare, astfel, mielul cu două măsa.

Ca ăștia trei care i-am enumerat mai sus au forța de a scoate 1-2 deputați înțeleg. Nu înțeleg cum lăutarul cu notorietate mondială are nevoie de Turcea. Aici fenomenul e invers. Vine în Buhuși, pentru trei voturi negricioase, marele Drăghici, iar de mânuță cu el vine însuși marele Hrebenciuc. Vin ăștia la Turcea ca iobagii la vătaf. Îngâmfarea edilului, băgat astfel în seamă, crește exponențial.

Ca tactică de campanie probabil este OK. O fi rezultând ceva de aici. Eu zic, însă, că în realitate n-au forță, sunt fricoși. Singuri, fără baronii locali lângă ei, nu fac nici două parale. Și fac golăneala cu primarii. Partea proastă este că se poate crede că Stavarache, Neghină sau Turcea poate controla activitatea parlamentarilor, de parcă eu l-aș trimite la București pe primar.

Bă, candidatule ia-ți votul bărbătește, fără recomandări, că altfel rămâi la mâna vătafului, dacă mai vrei un mandat peste 4 ani! Degeaba ai trei școli, renume național sau mondial dacă ești la mila unuia cu Bac-ul luat la 40 de ani sau a unui analfabet cu diplomă xeroxată la Universitatea PSD. Vă umiliți inutil.