Lungu LuchianTeoria conform căreia o candidatură a lui Romeo Stavarache ar încurca rău, dar rău tare, candidatul PNL la primăria Bacău este vehiculată încă de la prima conferință de presă a primarului de după ieșirea din arestul la domiciliu.

Copreședinta PNL Bacău, Tudorița Lungu susține că nu crede într-o nouă candidatură a lui Romeo Stavarache.

„Acum câteva luni, împreună cu domnul deputat Palăr, am avut o discuție cu Romeo Stavarache. Atunci domnia sa ne-a spus că nu va mai candida și că dorește să-și ducă la bun sfârșit acest mandat. Noi plecăm de la această premiză și nu cred că actualul primar nu își va respecta cuvântul.”

Senatorul Dragoș Luchian, liberalul cu cele mai mari șanse la candidatură, dar și la fotoliul de primar spune că o eventuală candidatură a lui Romeo Stavarache, n-ar fi posibilă decât „ca urmare a unei înțelegeri cu PSD sau din partea ALDE”.

„Dacă va candida ca independent, ca urmare a unei înțelegeri cu PSD,  sau din partea ALDE, Romeo Stavarache nu va rupe voturi de la PNL, ci le va colecta de la electoratul de stânga, pentru că electoratul nostru va înțelege ce se întâmplă.”