Victor-RomanDintr-un comunicat de presă aflu că asfaltările din cartierul Nord (străzile Zefirului, Hatman Berescu, Călugăreni și Aprodul Purice) au fost făcute de societatea Roman Impex. Se asfaltează. Asta rămâne. Doar eu am nişte informaţii şi, în acelaşi timp, întrebări suplimentare. Ştiu că Roman Impex este firma lui Victor Roman, constructorul de la Adjud ajuns deputat după ce i-a slugărit 20 de ani pe Lupu, Hrebenciuc, Oprişan, Mitrea sau Benea. Mai ştiu că Roman are o staţie de asfalt pe undeva prin Şerbăneşti. Cam pe unde sunt studiourile EuroTV :). Şi mai ştiu că nu are aviz de funcţionare de la Mediu. Are chiar şi o poreclă, căpătată de pe vremea funcţionării sau a probelor: „moara dracilor”. Probabil din cauza catranului. 

Acum, întrebările (principale şi complementare):

asfalt1. Asfaltul turnat în nordul municipiului Bacău este produs la „moara dracilor” din Şerbăneşti? Că dacă-i aşa, noul director de la Garda de Mediu, Tiberiu Ciobanu ar avea ceva răspunsuri de dat. Sau poate-i ordin de la partid să se închidă ochii, să facă şi oamenii un ban, doi, trei…

2. Dacă asfaltul turnat nu-i produs la „moara dracilor”, ci pe la Adjud sau cumpărat de pe la altă firmă de profil, se pune problema de costuri. Care sunt astea? Dacă trebuie să aducă din altă parte, cum dracu mai şi câştigă licitaţiile? Foarte mult timp firma pesedistului a fost „pe burtă”, n-avea nicio intrare la finanţările liberalilor. Acum e vioaie.  Chiar zburdă prin municipiu. E bun şi USL-ul ăsta la ceva.