(nu-s pentru toată lumea)

Materialul de mai jos, Mocirlă de milioane ”europene”a fost publicat sub semnătura colegului meu, Claudiu Banea, în săptămânalul Imparțial de Bacău.

Am decis să-l public și aici din două motive simple. Primul ar fi că saitul www.imparțialdebacau.ro e puțin suspendat. În mod normal acolo i-ar fi fost locul. Al doilea ar fi că articolul a înregistrat un oarecare succes la public și am considerat că ar fi păcat să rămână doar pe hârtie. 

Sigur că eu i-am spus lui Claudiu că lucrarea respectivă ”a sărit din termen”. Ajung de cel puțin două ori pe săptămână în Buhuși și nu-mi leg fularul peste ochi.

Spre deosebire de mulți parașutați din zonă, am în pozele personale mai mulți buhușeni decât au apucat ei să vadă mergând pe asfalt, de când au trecut bariera. 

Pentru analfabeții cărora le citesc nevestele subtitrarea filmelor cu Stan și Bran:

1. Tot ce-i scris între ghilimele sunt declarații ale persoanelor implicate în subiect sau, cel mult, titluri de proiecte. Pentru voi le-am scris mai îngroșat.

2. Dacă-i prea mult scris, pentru voi am pus poze. Dacă vă uitați corect pe ele, nu trebuie să mai citiți. E rezumatul perfect.

Pozele sunt făcute pe vremea zăpezilor. Acum s-a cam topit. Titlul materialului se justifică din plin. Nu vreau să mă gândesc cum ies din case locuitorii din zonă. Dar nu-i nicio problemă, le mai dă ”Șăfu” 50 de lei peste doi ani și uită c-au stat 4 ani în mocirlă.