La împărțeala de la Murighiol, PNL Bacău s-a ales cu 6 Colegii. Al șaptelea e la PC.  S-ar putea să rămână cu 5. Sunt vorbe că Voiculescu vrea două colegii pentru organizația din Bacău. Deci PNL -ului, deocamdată, i-au revenit Colegiile pentru Camera Deputaților 1, 3, 5, 6 și 7 și colegiul de Senat numărul 1 (Bacău).

Partea mai veselă este că deși au destui doritori, și colegii relativ bune, liberalii încă nu și-au împărțit colegiile. Nici măcar deputatul Ionel Palăr nu este convins că va candidat pe Colegiul 3. „Voi candida acolo unde voi fi util partidului”, a declarat deputatul la Impuls TV. Există vorbe că ar putea ateriza pe 7 sau chiar pe 5. În ultimul colegiu ar vrea și Lucian Ciubotaru. Nici pe 3 n-ar zice nu, mai ales că ar avea sprijin necondiționat din partea fratelui său, primar în Itești.

Și avocatului Cristi Cojocaru i s-a făcut dor de campanie electorală. Vorbe se aud inclusiv despre viceprimarul Dragoș Luchian.  Încertitudinea în care, încă, îi ține Romeo Stavarache pe doritorii de drumuri la București este explicabilă doar prin aplicarea unei strategii de „așteptare a adversarului”. Mai este posibil să apară și „surprize”. Una o știu deja, însă, n-am aceptul candidatului.