ARD (Alianța România Dreaptă) e o formațiune politică miloasă, cu grijă față de oamenii ei. Așa că și-a desemnat candidații pentru Camera Deputaților în funcție de domiciliu sau de origine. Aseară, la Impuls TV, președintele PDL Gabriel Berca a dezvăluit numele candidaților ARD în județul Bacău. A majorității, pentru că sunt și vreo două colegii în care „se stă la pândă”, încă.

Colegiul 1: Constantin Drăgănuță, băcăuan cu afaceri în Bacău, consilier județean, fost consilier local, fost viceprimar;

Colegiul 2: Adrian Popescu, băcăuan, cu afaceri în Bacău, deputat în exercițiu;

Colegiul 3: Sorin Umbrărescu, băcăuan, locuiește Săucești, cabinet notarial în municipiu, afaceri în agricultură în localitățile din zona colegiului în care candidează;

Colegiul 4: Eugen Burcă, afaceri în comuna Traian, consilier județean;

Colegiul 5: Mihai Banu, originar din comuna Filipeni, fratele său este primar acolo, deputat în exercițiu;

Colegiul 6: Valerian Vreme, locuiește și are afacerile familiei în Onești, deputat în exercițiu;

Colegiul 9: Cosmin Curelea, fostul primar din Cașin;

Colegiul 10:  Petrică Mihăilă, din Podu Turcului, consilier județean.

În Colegiile 7 și 8 ARD nu și-a desemnat încă persoanele care vor candida, însă Berca susține că principalul criteriu va fi tot apartenența la zonă.

Deocamdată pentru Senat ARD Bacău are doar două nume:

Colegiul1: Gabriel Berca (senator în exercițiu)

Colegiul 4: Tudorița Lungu (fost prefect și subprefect)

În Colegiul 2 Senat, cel care va desemna candidatul este Valerian Vreme. Berca susține că numele acestuia este cunoscut, însă deputatul de Onești va fi cel care îl va face public.  Iar în Colegiul 3 Senat încă se caută candidat dispus să se bată cu Hrebenciuc și Vlase.

A dispărut din lista ARD Bacău avocatul Mircea Sprianu, candidatul Partidului Noua Republică, cel care își anunțase intenția de a candida, în premieră, la emisiunea Față în Față de la Impuls TV.