Zilele astea Bacăul a devenit un adevărat dop în circulația rutieră a Moldovei.

Practic, dacă vii dinspre București și vrei să ajungi la mănăstirile din nordul Moldovei sau în Iașiul celor șapte coline sau pur și simplu ești din Nicolae Bălcescu și vrei să ajungi la Săucești trebuie să te înarmezi cu muuuultă răbdare și cred că e puțin spus. 

Degeaba vii de la București în 4 ore, că-ți trebuie două ore pentru ca să traversezi Bacăul. Ca să intri în municipiu dinspre sud trebuie să stai la o coadă care se întinde până aproape de comuna Nicolae Bălcescu.

S-a confruntat cu situația acesta, ieri, consilierul local liberal Cătălin Crețu și a pus poză pe facebook. Probabil au pățit-o și vreun consilier de la PSD, sau ministru, dar disciplina de partid nu le permite vreo extravaganță de asta, deși nu sunt convins că unii dintre ei știu să facă o poză și s-o posteze.

Asta pe sud.

La intrarea dinspre Roman e la fel de rău. Doar descrierea făcută de Val Mănescu e mult mai cuprinzătoare și mai spectaculoasă (nici nu-ți trebuie poză):

„Azi, cam toată ziua, coada la intrarea în Bacău dinspre Suceava, era dincolo de turnul TV, adică, vreo 3 Km sau 30 de minute. La vreo 4oo de metri de intersecţia cu Vasluliul, o macara de la EON bloca o bandă.   Ca  să schimbe un bec.  (…) 

Pe doi kilometri am numărat, cât am parcurs în sens invers coloana,  532 de maşini care consumă şi poluează. Şi tot atâţia şoferi care înjură. Pe voi şi pe mama lor de turci cu falimentul  lor controlat de pesediştii inaugurali ai  neamului. Din lipsă de centură ocolitoare.”

Nici în municipiu circulația rutieră n-a fost mai aerisită, însă să zicem că-i tradițională pentru acestă perioadă, ca dansul urșilor la sărbătorile de iarnă.