PSD femeiÎncepând din acest weekend organizaţia judeţeană de femei a PSD Bacău e controlată tot de la Palat, ca şi organizaţia în ansamblul ei. Tot mai mulţi şefuleţi de prin partid au legături strânse cu instituţia care funcţionează în Palatul Adminsitrativ şi este condusă de Dragoş Benea.  Noua şefă a femeilor se numeşte Gabriela Gurău şi este directoarea Muzeului de Stiintele Naturii, deci angajata Consiliului Judeţean.

Nu comentez alegerile din orgaizaţie, poate noua preşedintă este extrem de populară, sau autoritară, sau competentă, sau toate la un loc. Însă, ca vizibilitate tinde spre zero. Vizibilitate politică. Scriu bolduit pentru toţi idioţii: nu scriu despre competenţa profesională sau despre probitatea morală, ci doar despre vizibilitate politică. 

N-a mai fost bună madam Marchiş, deşi ca organizatoare este greu s-o bată cineva. Însă, alegerea Gabrielei Guran este uşor surprinzătoare, în condiţiile în care în această organizaţie activează o Minodora Cliveti (sigur că ar trebui să şi candideze pentru a fi aleasă). Aş putea să mai încerc două-trei nume cu mult mai multă notorietate politică decât noua şefă. Însă, nu-i treaba mea cum îşi coafează pesediştii organizaţiile.

Cel mai mişto este că deşi alegerile s-au ţinut pe şestache, nefiind anunţate nicăieri, în timpul lucrărilor şi imediat după feisbucu se umplea de poze de acolo. Aşa am văzut şi noi cine a participat. Am mai văzut că Dragoş Benea nu şi-a cedat scaunul de preşedinte nici la doamne. Eu doar am semnalat evenimentul. Că şi aşa nu ştia nimeni.

Trebuie să recunosc, nu cu mare mândrie, că numelei şefei pesedistelor băcăuane este nou în vocabularul meu politic. Dar, pot să mă obişnuiesc.

Textul ăsta este scris aproape „off the record”, deşi sunt chestiuni publice. Cam ciudată comunicarea din PSD.