bucurie in miscareMunicipiul Bacău va găzdui sâmbătă 6 iunie, adică mâine,  în zona Pieței Tricolorului, Festivalul „Bucurie în Mișcare”, eveniment inițiat și coordonat la nivel național de către Asociația 11Even Cluj-Napoca.

Pe plan local festivalul este susținut și organizat de către Asociația „Hai să facem!”, Fundația de Sprijin Comunitar și Primăria Municipiului Bacău, având sprijinul extraordinar al elevilor de la:

Colegiul Național Ferdinand I, Colegiul Național Vasile Alecsandri, Colegiul Național Gheorghe Vrânceanu și Colegiul Tehnic Anghel Saligny.

“Bucurie în Mișcare” este un festival al sportului și competiției în comunitate în agenda căruia sunt înscrise o serie de happening-uri și evenimente sportive.

Primul obiectiv al festivalului este încurajarea unui număr cât mai mare de persoane, în mod special copii, tineri și persoane sedentare, să facă mai multă mișcare împreună.

Cel de-al doilea obiectiv important este promovarea în comunitate a liceenilor cu performanțe deosebite din Bacău, elevi care vor lua parte în perioada 17-23 iulie la “Creatori de viitor”, proiect desfășurat în Cluj-Napoca și care reunește elevi de liceu cu performanțe școlare deosebite din întreaga țară.

Astea-s datele scorțoase, ”corporate”, dar esențiale. Eu am avut privilegiul să văd și o mică parte, dar lămuritoare, din eforturile organizatorilor. Vă vine să credeți, sau nu, ”organizatorii” sunt niște puști (și puștoaice). Sigur că au avut niște ”puncte de sprijin” mature, însă sprijinul a fost unul extrem de limitat și a ținut mai mult de credibilizare cererilor și acțiunilor elevilor.

A fost reconfortant să vezi o gașcă așa mișto. Adunarea s-a dat la crâșma de la teatru. Acolo, între teze, teme, pregătiri s-a găsit timp și pentru evenimentul de mâine. Un fel de brainstoming, dar ce furtună.

Copii ăștia emanau inteligență, energie și siguranță. N-aș vrea să exagerez, dar cred că am văzut viitorul frumos al țării ăsteia. Am mai trăit asta, acum mulți ani, la prima ediție a Bacău Streetball Challenge.

Cred că am devenit și nostalgic și ușor patetic. O să vă povestesc altădată. Acum sunt sigur că mâine va fi o nebunie în centrul Bacăului.

Organizatorii zic ceva de vreo două-trei mii de participanți. Eu sigur nu ratez. Sigur ajung la bătaia cu apă. Aduc un portbagaj de sticle cu apă călduță.

Foarte important: Agenda Festivalului Bucurie în Mișcare – Bacău, 6 iunie 2015

10:00 – 13:00 Prima parte a evenimentului este dedicată jocurilor copilăriei.

„Caravana de joacă” va aduce laolaltă copii, părinți si bunici, pentru ca împreună să reînvie frumoasa tradiție a jocurilor în aer liber. „Țară, țară vrem ostași!”, „Baba oarba”, „Săriți, centrul, prim!”, „Înghețata”, „Omul negru”, „Mațele încurcate”, „Rațele si vânătorii”, „Baba oarba”, „Elasticul” și multe alte jocuri vor aduce zâmbetul si voia bună în rândul celor prezenți.

Programul de dimineață va fi completat cu demonstrații si antrenamente interactive ale unor cluburi de lupte, arte marțiale dans si aerobic, dar si unele întreceri surpriză.

13:00 – 17:00 Pentru că de distracție si voie bună trebuie să se bucure toată lumea, a doua parte a festivalului va fi dedicată jocurilor si întrecerilor pentru toate vârstele.

Demonstrații, competiții de tenis cu piciorul, badminton, tenis de masă, tenis fun, fotball target, ski pe asfalt, bubble fotball, treasure hunt și multe alte surprize sunt promise de către organizatori. Concursuri originale, precum „Șotron în 2”, „Bate 7”, ștafete trăznite și nu în ultimul rând, bătăi cu apă vor fi activităţile ce vor stimula lumea la mișcare.

17:00 – 20:00 Ultima parte a programului doreste să aducă împreună băcăuanii de toate vârstele într-un program de dans, muzică si sport. Întrecerile de alergare, demonstrațiile de dans sportiv si zumba, kangoo jumps, arte marțiale, flash mob si color fun vor fi activitățile care vor încheia o zi dedicată bucuriei si miscării în aer liber.