DSCN8219Astăzi mi-a devenit destul de clar că Amurco este o bombă socială sub curul liberalilor băcăuani. Ar fi trebuit să-mi fi dat seama ceva mai devreme. Primarul municipiului e liberal, prefectul Bacăului este liberal, ministrul economiei e liberal, ministrul muncii-i liberal. Patronul Amurco-i pesedist. Cam nasol. I se rupe de Bacău şi de PNL. Lui Niculae i se rupe şi de PSD, dacă este să fiu cinstit până la capăt. Însă, în cazul de faţă, decizia de a închide Amurco nu-i va afecta în plan politic decât pe liberalii lui Stavarache, cel mult tangenţial pe noii preşedinţi de la PSD, Dragoş Benea şi Cosmin Necula. Nu vreau să mă gândesc că e prieten bun cu Hrebenciuc, cel care s-a cam mazilit de la Bacău, că aş da în peritonită intelectuală.

Oricum, este de apreciat întâlnirea de astăzi de la Prefectură. Măcar ca poză pare a fi reacţia normală a unei „comunităţi”. Eu zic că este puţin cam târziu, dar ca model este bine de aplicat. Vom vedea efectele. Este foarte clar că, în actualul context socio-economic, cei 600 (sau 430) de viitori şomeri contează şi pentru un municipiu precum Bacăul sau, ca să fiu ironic, pentru judeţul care este „motorul economic al Regiunii”.

Astăzi, prefectul Claudiu-Octavian Șerban a avut  o întâlnire de discuții cu reprezentanții Confederației Naționale Sindicale ”Cartel Alfa” și ai Sindicatului Chimfert Bacău pe tema prevederilor H.G. 22/2013 care reglementează creșterea prețului la gaz metan și ale Legii nr. 123/2012 a energiei și gazelor naturale, întâlnire la care au fost invitați să participe și primarul municipiului Bacău Romeo Stavarache, viceprimarul municipiului Bacău Mihai Șuștac și vicepreședintele Consiliului Județean Claudiu Năstase. Asta zice un comunicat primit de la Prefectură. E destul de clar că acolo au fost prezenţi doar liderii PNL.

Despre sindicalişi îmi rezerv plăcerea de a scrie un material separat.