Cu o mică întârziere (vreo două săptămâni faţă de cum am anunţat eu 🙂 ) Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor a venit în Bacău. Aseară, ea s-a întâlnit cu pedeliştii băcăuani la sediul din strada Vasile Alecsandri. După ce şi-au terminat şedinţa de Birou Permanent Judeţean, şefii organizaţiei au rămas să o aştepte pe ministreasă. Cel mai nerăbdător era Valentin Flenchea, primarul de la Gârleni, decis să rupă pisica în două cu podul de la Lespezi. Cine-l cunoaşte pe Flenchea îşi poate închipui dialogul pe care l-a avut cu Boagiu. Cam pe la 19.00 au apărut şi miniştrii. Doi.

Pentru că Boagiu a venit însoţită de Valerian Vreme, ministrul de la comunicaţii. “Mă aflu într-un circut de vizite în teritoriu. Am mai fost la Covasna şi în Vrancea. Acum vin de la Oneşti”, a explicat şefa de la Transporturi. Ea a fost destul de fermă în problema centurii ocolitoare a Bacăului anunţând că anul viitor vor începe lucrările. “Se va negocia cu Banca Europeană pentru Investiţii pentru asigurarea finanţării celor 30 de km în regim de autostradă”, a dezvăluit ministrul şi sursa finanţării. După declaraţiile de presă discuţiile au continuat în sediul PDL, însă cu uşile închise. Surse din „interior” susţin că discuţiile “au avut ca obiect principal asigurarea cu fonduri necesare pentru lucrările de infrastructură din judeţul Bacău, punând accentul pe „şoseaua de centură” şi podul din comuna Gârleni”. Deci, Flenchea a punctat.

După întâlnirea de la sediu partidului ministrul transporturilor a fost invitată de Laurenţiu Botin să înregistreze o emisiune care va fi difuzată mâine la TV Bacau. Subiectul, evident, a fost şoseaua de centură. Aşa că mâine seară urmeză o oră de declaraţii cu Boagiu, asta dacă Botin s-a abţinut şi a vorbit mai puţin ca invitata sa.