Teatrul Municipal “Bacovia”, din Bacău, a lansat săptămâna aceasta proiectul “Bilet în aşteptare”, o iniţiativă cultural-umanitară care vine în sprijinul persoanelor defavorizate, pentru a le asigura accesul gratuit la spectacolele sale.

Beneficiarii proiectului vor fi oameni ai străzii, familiile asistate social, copiii din mediul rural, care nu au posibilitatea financiară de a cumpăra un bilet la teatru.

Primul partener al Teatrului Municipal “Bacovia” în derularea acestui proiect este Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, care îşi doreşte să vină astfel în sprijinul elevilor proveniţi din zone defavorizate.

Cât costă? 

“Biletele în aşteptare” pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacău, la preţul fix de 10 lei.

Dacă o persoană vine la teatru şi cumpără un bilet sau mai multe, ca să poată intra în sală să vizioneze spectacolul, are acum posibilitatea să mai cumpere un alt bilet, pentru persoanele defavorizate.

Cum se procedează?

“Biletele în aşteptare” cumpărate de cei care doresc să facă un dar unui seamăn al lor mai greu încercat de viaţă vor fi introduse chiar de cumpărător într-o urnă sigilată, aflată la Agenţia de Bilete a Teatrului Municipal “Bacovia”. “Biletele în aşteptare” nu vor fi destinate accesului la un anumit spectacol, alegerea aparţinând beneficiarilor. 

De unde cafeaua?

De la Bliss Coffee, firește! În Pasajul Revoluției.

Cafeaua ”în așteptare” acolo am văzut-o încă de anul trecut. Irinel și Vali au un borcan cu bilețele. Ideea mi s-a părut foarte mișto, dar uitasem de ea. Scuze!