Amurco este cea mai minunată societate comercială care activează în Bacău. A făcut cel mai extraordinar lucru în această perioadă de criză: o investiţie. Din câte îmi dau eu seama investiţia a fost realizată cu bani de la bugetul de stat. N-am avut cum să mă lămuresc din cauză că ziariştii şi blogării de pe lista „Închideţi Amurco” au fost pedepsiţi şi nu au fost învitaţi să-l vadă cu ochii lor pe marele Niculae, ţarul poluării. Sau poate că nu de asta. Poate că nu au vrut să-şi strice sărbătoarea cu nişte băgăcioşi.

Oricum, am câteva întrebări pentru Preaecologiştii Amoniacali care conduc Preacurata Amurco, biserica ecologiei româneşti care ne binecuvântează prea periodic pe noi, băcăuanii de rând, cu amoniac binefăcător.

1. Colacul de cult de la binecuvântarea dată de Ioachim Băcăuanul era plămădit cu bicarbonat de amoniu alimentar produs în noua instalaţie?

2. Instalaţiile nepoluatoare de la Amurco au funcţionat pe parcursul ceremoniei de inaugurare a fabricii?

3. Cât a costat investiţia în cifre, pentru că în contabilitate trebuie să scrie ceva? Cât la sută din datoriile Amurco la bugetul de stat (foto), adică vreo 4 milioane de euro?

4. Dacă noua investiţie înseamnă 20 de locuri de muncă, câţi angajaţi mai are Amurco?

Le-aş fi adresat întrebările personal, însă nu am avut cum, din motive ce nu ţin de mine.

Lista cu întrebări rămâne deschisă.