PMPIar Vreme a fost plasat pe banca de rezerve.

Dacă tot mi-am făcut un obicei să scriu despre plasamentul politicienilor băcăuani în meciul pentru Parlamentul Europei, i-am căutat pe cei de la Partidul Mișcarea Populară. Din câte se pare, gângăveala Ebei a acoperit depunerea listei PMP la Biroul Electoral.

N-am găsit nicăieri o listă completă, așa că am apelat la clasicul telefon. Doar așa am aflat că fostul senator Gabriel Berca a aterizat pe 9, iar Valerian Vreme a fost retras pe 13.

Săptămâna trecută lista PMP a suferit mai multe modificări. Cea mai favorabilă poziție, la bursa zvonurilor, a fost la începutul perioadei: Berca avea ”asigurat” locul 6, iar Vreme era pe 10.

În actualele condiții, șansele băcăuanilor de pe lista PMP ca să le ajungă cărțile de muncă la Bruxelles sunt egale cu ale lui Cristinel Aioanei (PP-DD), ale Minodorei Cliveti (PSD) sau cu ale chirurgului de la PNȚCD.

Cea mai completă listă a PMP:

1. Cristian Preda, 2. Siegfried Mureșan, 3. Teodor Baconschi, 4. Cristian Petrescu, 5. Daniel Funeriu, 6. Woetsch Gunther, 7. Ruxandra Dragomir, 8. Alexandru Lesco (grupul Ilașcu), 9. Gabriel Berca, … 13. Valerian Vreme, …