foto mediafax

Gabriel Berca

foto mediafax

Dragoş Benea

Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău şi lider al PSD Bacău, îl promovează asiduu pe senatorul Gabriel Berca, preşedintele PDL Bacău. Staţi nu înjuraţi din prima. Luaţi în calcul următoarele argumente.

1. Berca aduce bani primarilor doar din PDL. Face asfaltări în localităţile aceloraşi primari. UNPR aduce bani primarilor care au dezertat, însă pe alte programe. Mai sunt şi alte programe şi subprograme pe care localităţile cu primarii din arcul guvernamental vor fi finanţate.

Toate sunt afirmaţiile lui Benea rezumate din conferinţa de presă de astăzi. Mi se pare mie sau sună a invitaţie făcută primarilor PSD să se ducă la PDL sau UNPR, în funcţie de nevoi? Spre electorat ce răzbate? Cine-i cu Berca şi PDL o duce bine. Are soluţii. Nu ne dă acum găseşte el alte variante. Benea la CJ n-are bani şi nici forţă să ne asfalteze drumurile. S-ar putea să greşesc. Sau nu.

2. Al doilea argument este că, voit sau provocat, voalat sau direct, Benea mută presiunea imaginii negative de om al puterii, fară scrupule, corupt, pe care ar putea să o aibă Berca, asupra deputatului Mihai Banu. Consecinţa e o imagine spălată tocmai de adversarul politic direct.

3. Al treilea argument, deşi destul de puieril ca şi afirmaţia care stă la baza sa, este că îi creează şi o imagine de bărbat căruia îi plac femeile frumoase, divele. O asemenea imagine nu i-a dăunat niciodată lui Mazăre, lui Sechelaru (în 2000), sau chiar lui Băsescu. Eventual îi poate crea un disconfort acasă. Poate întreabă fii-sa ce a vrea să însemne asta.

În 2005 am scris un editorial cu titlul „Gâlceava prinţişorilor”. Era vorba tot despre cele două personaje politice de mai sus. Mi se pare că a mai rulat un episod.