PSDSâmbătă, social-democrații băcăuani au avut alegeri. A fost aproape ca-n vremurile bune: liniște și ordine, nicio surpriză.

Au venit delegații ca la serviciu. Au filetat trei șuruburi, și-au făcut curat la bancul de lucru, au pontat cartela și au plecat acasă.

Dragoș Benea a fost reales președinte PSD. Sorin Brașoveanu a fost reales secretar executiv.

În ecuație a reapărut Gabriel Vlase, tot președinte executiv, ca pe vremuri. De aia am zis că Benea a pierdut. Practic a cedat o poziție cheie în organizație. Acum doi ani n-a fost loc de așa ceva. N-a fost loc de negociere, s-a jucat după regula „totul sau nimic”.

Clamata concordie dintre cei doi nu-i decât o mare vrăjeală. Eu nu cred că duminică au făcut vinul împreună și nici că s-au dus în concediu împreună la Slănic Moldova.

Din câte-l știu pe Benea nu cedează nimic niciodată, decât de nevoie, dar mare nevoie. Iar, din câte-l știu pe Vlase nu acceptă miluirea cu locul 2, decât dacă numărul unu-i Hrebenciuc. Și Benea nu-i.

Locul doi nu-i tentant pentru unul ca Vlase decât din perspectiva în care Benea ar putea fi pus în situația să nu-și poată exercita mandatul.