Dacă băsiștii stau acasă pe 29 iulie, Băsescu se întoarce la Cotroceni.

Curtea Constituțională a decis astăzi, în unanimitate, că Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”.

Așa că băsiștii vor transforma sloganul „vara asta se poartă alb” în „vara asta nu ne prezentăm la vot”. Pentru că e cea mai simplă variantă ca Băsescu să se întoarcă la Cotroceni. Dacă lipsesc cei 30% de votanți ai lui Băsescu, USL-ului îi este practic imposibil să scoată la vot 50% + 1 din numărul votanților de pe listele electorale permanente. Liste pe care sunt înscrise 18 milioane de români. Ar fi geniali spre demiurgici să le modifice în doar două săptămâni și pe astea.

Prezenţa la urne, la nivel naţional, pentru alegerile locale a fost de 56,39%. Dacă ar  sta acasă doar cei care au votat PDL aceste procente ar scădea imediat sub 50%. Dar s-ar putea să nu voteze nici PP-DD-iștii (dacă le spune domnu Dan) și nici cei care sunt plecați în concediu.