Opoziţia a răcnit din toţi bojogii Antenelor şi Realităţilor la preşedinte că are nu-ş ce cu Majestatea sa. Săracul rege n-are nicio treabă în războiul dintre taberele lui Voiculescu şi Băsescu. A căzut ca musca-n lapte. Atâta l-au mai cântat pe Mihai I că era să cred că e conducătorul rezistenţei din munţi, a diasporei româneşti, învingătorul crizelor economice mondiale, salvatorul naţiei. În antiteză Băsescu e un comunistoid, satrap al poporului şi provocatorul crizei mondiale. Practic din dorinţa de a-i mâzgăli mustăţi lui Băsescu, Voiculescu i-a pus lui Mihai basca de Rege al opoziţiei.

De 1 decembrie Băsescu are ocazia de a da şah la regele opoziţiei. Conform prefectului de Alba, Traian şi Mihai ar putea zâmbi poporului pe acelaşi podium la manifestările de la Alba Iulia. La cum îl ştim pe Băsescu este în stare să-i întindă regelui mâna, hăhăind în stilul său. Imaginea ar fi apocaliptică pentru Voiculescu&co. Ar anula în 3 secunde munca anteniştilor şi declaraţiile liderilor opoziţiei.

Poza pe care am descris-o are însă prea multe variabile, aşa că nu ştim dacă se va face. Dar dacă ar fi aşa vom asista din nou la o dezvoltare mediatică fără precedent a bancului cu iepuraşul şi ursul, în care ursul îi caută nod în papură iepuraşului întrebându-l de bască, alta decât cea regală. Chiar dacă are, chiar dacă n-are, iepuraşul pierde. Asta în banc. În realitate iepuraşul a câştigat de vreo trei ori până acum.