Sigla-Fundatia-de-Sprijin-Comunitar-Bacau1Important este că sunt bani de dat. De reținut că îi împarte FSC-ul.

Amănunte (de genul „cine poate lua banii?”, „câți?”, „pentru ce?”, „când?” sau „în ce condiții?”) citiți în comunicatul primit ieri de la Fundația de Sprijin Comunitar:

Fundatia Vodafone Romania si Fundatia de Sprijin Comunitar au lansat proiectul „Investitii pentru comunitati durabile”, care face parte din Programul strategic de investitie in mediul rural, lansat de Fundatia Vodafone Romania in luna martie. Programul a fost extins la nivelul intregii tari in luna iunie si isi propune sa sustina educatia, sanatatea si serviciile sociale necesare categoriilor defavorizate din satele si orasele mici din Romania. Suma investita de Fundatia Vodafone Romania pentru acest proiect este de 125.784 euro.

Proiectul „Investitii pentru comunitati durabile” demareaza prin initierea unei runde de finantare in 8 judete: Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea, prin care ONG-uri locale mici din comunitati cu pana la 30.000 de locuitori, din judetele mentionate, pot aplica, pentru a obtine finantari de pana la 7.000 euro pe proiect.

Prin aceasta runda de finantare, cele doua fundatii doresc sa raspunda nevoilor locale in domeniile educatiei, sanatatii si serviciilor sociale sprijinind oamenii care traiesc si muncesc in comunitatile locale pentru a-si imbunatati propriile conditii de viata si pentru a veni in ajutorul categoriilor defavorizate din localitatea lor.

Proiectele depuse trebuie sa contina o componenta puternica de implicare a comunitatii si sa se inscribe intr-unul dintre cele trei domenii de finantare: educatie, sanatate si servicii sociale. Durata de desfasurare a unui proiect poate fi de pana la 8 luni, in intervalul 1 septembrie 2015 – 30 aprilie 2016. Aplicantii vor completa o cerere de finantare si un buget disponibile, pe website-ul: http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile/descarca-formular-de-aplicatie-si-bugetul-rundei-de-finantare, pe care le vor trimite pe e-mail pana la data de 22 iulie 2015, la adresa fundraising@fsc.ro. Evaluarea proiectelor inscrise in  concurs pe baza criteriilor mentionate in Regulament va avea loc in perioada 23 iulie – 19 august. Cererile de finantare vor fi evaluate de catre o comisie formata din membri FSC, ai Fundatiei Vodafone Romania si un expert independent de cele doua organizatii. Anuntarea proiectelor care vor primi finantare va avea loc la sfarsitul lunii august 2015.

Mai multe informatii despre regulamente, conditiile de eligibilitate, criteriile de selectie si procesul de aplicare sunt disponibile in documentele aferente publicate pe website-ul: http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.

Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau (FSC) este una dintre cele mai mari si mai bine organizate ONG-uri din Romania, ce isi desfasoara activitatea intr-o zona cu mari probleme sociale, regiunea estica a Judetului Bacău. Princele opt proiecte derulate la ora actuala, venim in sprijinul celor mai defavorizate categorii ale comunitatii: batrani si bolnavi in faze terminale, copii si familii defavorizate, comunitati rurale izolate.

Avand la ora actuala un număr de 130 de angajati, aproximativ 200 de voluntari, 8 centre educationale pentru copii si un centru de zi pentru varstnici, 11 echipe de ingrijire la domiciliu, F.S.C. se bucura de recunoastere nationala si international avand parteneri institutionali din Marea Britanie, Norvegia, Elvetia, Germania, Italia. Proiectele FSC au strans 25 de premii nationale sau international si recunoastere in cadrul principalelor Gale si evenimente nationale ce promoveaza responsabilitatea sociala si excelenta in domeniul O.N.G.