anunt BuhusiÎn oraşul Buhuşi mai apare o stână (că până acum era doar una).

Şi nu-i vreun mişto aiurit cu orăşeni la coada vacii. Este o informaţie cât de poate de serioasă.

Două dudui au dat un anunţ, conform legii, că intenţionează să înfiinţeze o „exploataţie agricolă stână” pe tarlaua 90 parcela 100.

Partea şi mai veselă este că duduile sunt vedete în târg. Una este Oana Turcea, fiica cea mare a primarului. Cea de a doua, Petronela Buzilă este nevasta unui afacerist local, cunoscut drept locotenentul primarului, omul care duce gunoiul.

Eu nu pot decât să le felicit pe cele două doamne că s-au apucat un lucru serios, aşa cum este o stână. Până acum n-aveau nicio ocupaţie care să justifice nivelul lor de pregătire managerială.

Acum cu oieritul va fi bine. Mai creşte şi PIB-ul târgului. Poate reface primarul şi oborul că l-a desfiinţat.

N-am să fac bancuri mârlăneşti cu capra şi ţapul, însă îmi permit să le recomand să nu-şi amestece oile sau caprele cu cele de la stâna primarului. Că primaru-i mai hoţ, are experienţă la muls şi le lasă fără producţie.

Dacă e vorba de aceeaşi stână este şi bine şi rău. Nasol ar fi pentru că ar însemna că până acum caprele lui Ionel au behăit ilegal? Bine ar fi pentru că este totul organizat. A avut grijă primarul să facă şi drum de acces. Mi se pare că din bugetul oraşului.

Indiferent cum privim lucrurile, cele două doamne cu capre fac o treabă serioasă.

Şmecherii de prin Bacău îşi ţin ocupate nevestele sau amantele cu magazine de lux, cabinete de înfrumuseţare sau alte nimicuri neserioase, doar ca să zică şi ele că-s afaceriste. Însă niciunul n-a avut curajul să le trimită la stână.