dans AdamsFlorin Ștefănescu, singurul meu prieten care a fost la Montevideo, a înțeles că-s puțin mai ocupat în perioada asta, de n-am putut da curs invitației sale, și mi-a trimis un comunicat de presă, despre competiția la care el este și concurent și implicat la organizare.

Pe 16 și 17 mai, Sala de Atletism din Bacău va găzdui cea de-a III-a ediție a Cupei Adamas, competiție internațională de dans sportiv.

Evenimentul este organizat de Clubul de Dans Sportiv Adamas Bacău, sub egida Federației Române de Dans Sportiv.

 

O să-l public integral, nu înainte de a remarca și câteva date extraordinare. Primul ar fi că la competiția de dans organizată de clubul băcăuan vor participa nu mai puțin de 1800 de concurenți.

Dacă mai adăugăm și stafurile dansatorilor, bănuiesc că va fi un weekend extrem de aglomerat. Noroc că vreo 500 de concurenți sunt din Bacău și alte câteva sute sunt din zone apropiate județului și pleacă repede acasă 🙂

De la concursurile de dans organizate, prin anii 97-2000, de regretatul Gheorghe Haidău nu a mai fost așa mare ”îngrămădeală” în Bacău.

O altă chestiune de remarcat este că acestă competiție a devenit una internațională. Pentru prima oară participă sportivi din țări extrem de performante în ”domeniu”, cu sportivi extrem de performanți: Rusi, Moldova, Ucraina sau Bulgaria.

Cupa Adamas editia a III-a

Pe 16 si 17 mai, Sala de Atletism din Bacău va găzdui cea de-a III-a ediție a Cupei Adamas, competiție internațională de dans sportiv.

Evenimentul este organizat de Clubul de Dans Sportiv Adamas Bacău, sub egida Federației Române de Dans Sportiv (F.R.D.S.).

Cele doua zile de concurs vor aduce pe ringul de dans aproximativ 1800 de sportivi, ce vor concura pe categorii de vârstă și clase valorice.

Sâmbătă, 16 mai, concursurile se vor desfășura în patru programe, pe parchet evoluând sportivii din clasele oficiale.

Duminică, 17 mai, sunt programați debutanții, fetele solo și concursurile de formații. La grila de start, pe lânga perechile cele mai importante din dansul sportiv românesc, se vor alinia și dansatori din Republica Moldova, Rusia, Ucraina și Bulgaria.

Competițiile vor fi jurizate de 25 de arbitri români și străini, iar sportivii ce vor ajunge în finale vor fi recompensați cu cupe, diplome, medalii și cadouri din partea sponsorilor.

„Aceasta este cea de-a III-a ediție a Cupei Adamas pe care o organizam, dar este pentru prima dată când avem sportivi din mai multe țări. Am făcut eforturi susținute pentru reușita acestei competiții și mulțumim tuturor celor care sunt alături de noi, pentru că trebuie să înțelegem că acest eveniment nu este doar al sportivilor băcăuani, ci a întregii comunități”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, Romeo Tănasă, președintele C.D.S. Adamas Bacău.

Evenimentul va cuprinde și două competiții de vals vienez pentru amatori, la care pot participa cei care vor să încerce emoțiile ringului de dans.

În poză, cel din stânga este Florin Ștefănescu iar cel din dreapta, bănuiesc că, este Romeo Tănasă.