PSDPSD a recucerit municipiile băcăuane. Reședința de județ a fost adjudecat de Cosmin Necula, Oneștiul de Nicolae Gnatiuc, iar Moineștiul e tot acolo. PSD n-a lipsit niciodată din ecuația administrativă a Moineștiului, nici măcar după ce Ilie l-a scos din primărie pe Ailincăi.

La Tîrgu Ocna, Șilochi a mai obținut un mandat. La Buhuși, PSD a demonstrat că poate și fără Turcea, deși e a gâfâit. A pierdut, la mustață Dărmăneștiul, numai că acolo se dansează în familie (PSD+ ALDE) în continuare, deci nu-i vreo pierdere.

Emigranții de la Dofteana și Blăgești s-au integrat pe deplin, Bujor și Laurențiu Munteanu reconfirmându-și pozițiile de forță din comunele lor.

Benea a avut dreptate să scape de Durlan și Osoloș, care au pierdut în favoarea candidaților PSD (transferați de la PNL).

Viceprimarii din Poduri și Gârleni i-au executat pe primarii PNL. Astfel, Diana Albu și Eusebiu Tancău sunt acum șefi.

M-a surprins oarecum pierderea orașului-stațiune Slănic Moldova, unde Andrei Șerban părea bine înfipt. Însă, nu-i vreo mare pierdere pentru PSD ca număr de votanți, ci, poate, ca simbol.

Dacă luăm în considerare și numărul de mandate obținute de PSD la Consiliul Județean avem o imagine extrem de roșie a județului Bacău, aproape la fel de roșie ca în perioada Hrebenciuc-Sechelariu-Lupu, 2000-2004.