DSC_0927Aproape 150 de băcăuani aflați în căutarea unui loc de muncă s-au înscris la cursurile de formare profesională organizate în cadrul proiectului ”Phoenix – programe integrate de ocupare!”, derulat  de Vlanda Company.

Cursanții au fost împărțiți în cinci grupe, si își vor însuși atât noțiuni teoretice, cât și practice, în meseriile pentru care au optat.

DSC_0934În cadrul proiectului, se acordă subvenții pentru absolvirea cursurilor și prime de succes celor care se angajează după absolvirea cursurilor. Astfel, subvențiile pentru participarea și absolvirea cursurilor sunt de minimum 500 de lei pe lună. Pentru primii 37 de absolvenți care se vor angaja în domeniul cursului absolvit, în primele șase luni de la absolvire, se acordă o primă de 1.000 de lei. Diplomele acordate sunt recunoscute pe piața muncii în toată Uniunea Europeană.

DSC_0915În continuare, experții din cadrul proiectului ”Phoenix – programe integrate de ocupare!” vă așteaptă pentru înscrieri și activități de consiliere, mediere și orientare profesională la sediul Punctului Regional de Informare și Dezvoltare Profesională (PRIDP), din Bacău. Acesta funcționează pe strada Vasile Alecsandri, la numărul 25, etajul II, în incinta căminului Liceului de Construcții ”Anghel Salygni” (corpul în care funcționează și școala ”Grigore Tăbăcaru”. Cursurile de formare profesională care se organizează în cadrul proiectului ”Phoenix – programe integrate de ocupare!” au o durată de 2,5 luni și sunt organizate  pentru următoarele meserii:

– lucrător instalator pentru construcții;

– lucrător în tâmplărie;

– instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz;

– frizerie, coafură, manichiură, pedichiură;

– confecționer – asamblor articole textile;

– frizerie.

Relații suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 0722454984 și 0723649179.