Mâine, Dragoș Benea va prezenta un soi de bilanț al ultimilor 4 ani de guvernare totală PSD în județul Bacău. Eu sper că își va cere scuze băcăuanilor cărora le-a propus acum 4 ani cea mai slabă garnitură de candidați ai acestui partid din ultimii 30 de ani.

După ce au fost aleși, au avut cel mai prietenos mediu politic pe care și-l poate dori un primar PSD: guvern PSD, miniștri, președinte CJ de la PSD și cu majoritate în Consiliul Județean, PNDL, CNI etc. În condițiile acestea au evoluat edilii PSD. Era să zic că au performat dar greșeam grav.

În urmă cu 4 ani PSD l-a propus pentru municipiul Bacău pe Cosmin Necula.

La cât îl critică pesediștii acum, după ce l-au exclus din partid, nici nu trebuie să mai amintesc eu ceva de genul „Insula de agrement”, „spitalul municipal”, „mocheta” etc. Eu zic că băcăuanii merită niște scuze de la PSD.

Acum 4 ani PSD l-a propus pentru Târgu Ocna pe Ștefan Șilochi. De bun ce-a fost l-au dat și pe ăsta afară, pe sfânta dreptate. Omul e depășit din toate punctele de vedere. Trebuie doar să treci prin orășelul-stațiune care ar fi trebuit să fie o bijuterie. Eu zic că și târg-ocnenii ar merita niște scuze.

Acum 4 ani PSD l-a propus la Buhuși pe unul Vasile Zaharia. Au zis că Buhușiul merită mai mult decât un crescător de capre și i-au propus un inginer. Ăsta n-a fost în stare nici să-și asflateze strada pe care locuiește, deși a avut bani în contul primăriei fix pentru asta încă din prima zi. În 4 ani n-a fost în stare de nimic. Eu zic că și buhușenii merită scuze, mai ales că și președintele Consiliului Județean are adresa de domiciliu pe Buhuși.

Acum 4 ani PSD l-a propus la Onești pe Nicolae Gnatiuc. Ăsta s-a remarcat printr-o prezență agasantă pe facebook. Eu aștept să pună poze și de la vreo partidă de vânătoare, de preferat cu ursul, că am auzit că are pasiuni cinegetice intense. În rest a fost băiat ascultător, lui nu i-a mulțumit baronul robinet. Și oneștenii ar merita niște scuze.

Oricum, lista e mult mai lungă.

De buni ce-au fost și performanți în Bacău s-au bulucit investitorii: Profi, Megaimage, Kaufland, Kik și Lidl. Dacă mai sunt și alții eu îmi cer scuze.

Iar dacă îmi amintesc bine retorica PSD este fix împotriva ăstora. Adică oficial luptă cu „ăștia care scot banii din țară, nu plătesc impozite statului și sufocă investitorii români”, neoficial le-au deschis lar porție, dar ăsta-i alt subiect.