Titlul materialului este o parafrazare nereuşită a celebrului “White Men Can’t Jump” (Albii nu pot sa sara), însă mi-a plăcut marele premiu oferit de organizatorii „Bacău Streetball Challenge”: un voucher la concursul „Prague International Streetball Cup” din Cehia, unde castigatoarea BSC va reprezenta Romania.  Acest premiu, zic eu, va creşte destul de mult nivelul ediţiei din acest an.

Aştept cu nerăbdare o oră decentă pentru a putea vorbi cu unul din organizatori. Întâmplător cunosc unul, care acum doarme sigur. În primul rând l-aş înjura pentru lipsa diacriticelor din comunicat. Apoi, l-aş sfătui să nu se mai facă de râs, ca anut trecut, participând la competiţie, nu de alta dar s-a îngrăşat, s-a moşnegit, s-a oprit din creştere demult, talentul nu i-a revenit, iar nivelul competiţiei va fi mult mai ridicat (şi datorită lui). Iar la sfârşit, aş încerca să-l ameţesc să-mi dea o informaţie în exclusivitate, pentru că informaţiile pe care le voi prezenta mai jos le puteţi găsi în toată blogosfera.

Înscrierile pentru ediţia a doua a turneului „Bacău Streetball Challenge” au început de câteva zile. Concursul va avea loc în perioada 14-15 iulie, pe terenul de sport al Colegiului Naţional „Ferdinand I”. Competitia este organizata de asociaţiile STEP România şi Divanul AdBlog, cu sprijinul Primariei municipiului Bacău.

Exista 3 categorii de concurs: OPEN – fără limită de vârstă, JUNIOR – pentru tinerii sub 18 ani şi OPEN MIX – fără limită de vârstă, dar cu obligaţia de a avea cel puţin o fată în echipă.

Cei interesaţi de competiţie, care doresc să-şi înscrie echipa, o pot face accesând situl streetballchallenge.net.

Marele premiu al turneului, la categoria OPEN, este un voucher la concursul „Prague International Streetball Cup” din Cehia, unde câştigătoarea BSC va reprezenta România. Vor fi şi alte premii oferite de sponsorii “clasici” ai turneului.

În afara competiţiei vor avea loc mai multe concursuri cu premii, atât pentru public cât şi pentru participanţi (aruncari libere, cos de la mijlocul terenului, 3 puncte, 2 ball), iar toţi cei prezenţi pe teren vor primi un cadou-surpriză.

Nu va lipsi nici cel mai spectaculos concurs, cel de SLAMDUNK, unde vor veni invitaţi speciali din Polonia şi Cehia. De asemena, va avea loc, în premieră, o demonstraţie de freestyle, oferită de un invitat special din Ungaria.

Pentru participanţii din alte judeţe, BSC a încheiat un parteneriat cu Liceul cu program sportiv, pentru ca toţi cei care au nevoie de cazare să beneficieze de preţuri speciale la căminul LPS.

Văd pe afiş că printre partenerii media sunt şi colegii mei de la Impuls TV. Mişto! Măcar ei s-au prins repede că streetball-ul e mult mai spectaculos şi are mai mulţi fani printre tinerii din Bacău decât FCM şi SCM la un loc.