Ministrul Educaţiei le ia pâinea alba de la gură profesorilor. Gata cu şpaga sub formă de meditaţii pentru note bune şi medii asemenea. Baba a tăiat de la rădăcină. Cauza fenomenului era nevoia elevilor, pentru admiterea în facultate, ca aceste note să fie cât mai mari, pentru aşa numitul “dosar”. Începând cu această vară, nicio universitate din ţară nu va mai putea organiza concurs de admitere pentru învăţământul de licenţă bazat pe dosarul candidatului.

Decizia aparţine Ministerului Educaţiei şi a fost transmisă sub forma unui ordin publicat deja în Monitorul Oficial.

Viitorii bacalaureaţi vor fi nevoiţi să dea examen scris sau oral la admiterea în facultatea dorită. Aşa că trebuie să se pregătească temeinic. Şi mai trebuie să se informeze serios care sunt cerinţele facultăţilor pe care vor să le urmeze. Iar timpul e foarte scurt, însă se consideră că până acum au învăţat şi nu şi-au cumpărat notele. Aşa că n-ar trebui să fie o problemă că mai au doar câteva luni până la admiterea pe stil nou.

Ordinul ministerului lasă la latitudinea universităţilor dacă să ia sau nu în considerare nota finală de la bacalaureat.

Informaţia o am de la Adi Enăşoaie, aşa că pentru mai multe amănunte intraţi pe impulstv.ro.

Notă: Să nu înţelegeţi că am ceva contra meditaţiilor serioase, cele cerute de elevi sau părinţii acestora pentru o mai bună pregătire. Şi ar mai fi o condiţie ca orele suplimentare să intre în categoria „serioase”: meditatorul să declare la Fisc prestaţia. Nu de alta, dar n-aş vrea să-i ia la întrebări noua structura ANAF de unde au vilele şi limuzinele.