foc ciupercaMansarda lui Ciupercă a luat foc aseară. Știe tot târgul.

Pun și eu o poză de la Ovidiu Marchiș, că la el se vede nacela pompierilor,  care dacă nu era, că acu vreo doi ani nu era, nu știu cum dracu stingeau pompierii focul. Bine că l-au stins.

Întrebarea mea e alta. Cum dracu a rezistat hulubăria aia atâta amar de vreme?

A fost făcută în mandatele lui Sechelariu. Cum? Cu voie de la stăpânire. Că doar nu o să dăm vina acum pe ăia micii: viceprimari, șefi de corp de control, inspectori zonali, șefi de poliție etc. De vină-i mortu, adică Seche. E mai comod așa. Nu?

Au urmat 12 ani de Stavarache, justițiarul, cel care a luptat cu mafioții, care a redat Bacăul băcăuanilor, dar n-a fost în stare să chiureteze de cangrena construcțiilor ilegale și hidoase centrul târgului.

Subiectul merită dezvoltat.

De exemplu: aș fi curios câte amenzi a luat revoluționarul cu mansardă din acestă cauză, de la Primărie.

Aș mai putea întreba câte relamații au făcut vecinii sau asociația de locatari. Totodată, aș fi extrem de curios ce s-a răspuns, conform legii, acestor petiții, dacă ele au existat.

Eu am plecat de la premiza că improvizația de mansardă n-ar avea autorizație, că nu cred că a fost cineva în stare să autorizeze așa ceva. Și dacă a avut acest curaj, acum ar trebui să plătească deranjul.