Dorin Chirilescu arată că ştie la ce foloseşte, cu adevărat, lopata (nu e doar decor pentru emisiunile de televiziune)

Tinerii pedelişti băcăuani au fost cu ajutoare în Vrancea. Ei au desfăşurat în perioada 13 – 18 februarie o campanie de strângere de alimente destinate persoanelor sinistrate din această zonă, iar sâmbăta au plecat în comuna Rugineşti, unde au împartit pachetele cu alimente locuitorilor din satele Rugineşti, Angheleşti, Copaceşti si Văleni.  O acţiune similară au desfăşurat şi organizaţia de tineret de la PSD. Am auzit că şi cei de la PNL (doar am auzit). E la modă. Foarte bine. Dacă aşa au simţit că e bine, eu nu-i contrazic. Eram, însă, destul de hotărât să nu promovez pe blog acţiunile cu puternic miros politic, chiar dacă erau venite din suflet. Totuşi m-am decis să scriu despre această acţiune a tinerilor din PDL Bacău din două motive.

Primul ar fi că au pus osul la treabă. Să strângi nişte bani de la „greii” partidului şi să cumperi alimente nu este chiar foarte greu, însă Chirilescu & co au depăşit puţin acest şablon. Au pus mâna pe lopeţi şi au deszăpezit ceva ogrăzi ale persoanelor vârstnice. Şi e greu. V-o spun cu mâna pe inimă dintr-o experienţă personală recentă.

În al doilea rând acţiunea a fost una deschisă. Un grup de patru persoane din afara partidului au venit şi au donat alimente. Mai mult s-au lipit de grupul pedeliştilor şi au fost cu ei în Vrancea, să vadă cu ochii lor unde ajung donaţiile pe care le-au făcut. Nu ştiu dacă au dat şi cu lopata sau au rămas doar la supraveghere. Dorin Chirilescu (preşedintele OTPDL Bacău) era foarte încântat de situaţia în care a fost pus. „Vreau să salut participarea la acţiune noastră a acestui grup din afara partidului care au contribuit cu alimente şi ne-au însoţit. Sper că prin acest demers să sensibilizăm cât mai mulţi tineri pentru a se implica în astfel de acţiuni şi a oferi sprijin persoanelor aflate în dificultate”.

Şi pentru că sunt totuşi politicieni s-au pozat şi s-au filmat. Filmarea o găsiţi pe youtube iar pozele pe pagina de facebook a organizaţiei.