garajeIMG_20150226_115734Acum o lună, Romeo Stavarache aducea în prim-plan două probleme extrem de importante pentru băcăuani: maidanezi și parcările.

Cu maidanezii a început s-o rezolve. Fără referendum. 

Însă, șmecheria mare ar fi s-o rezolve pe aia cu parcările. Tot fără referendum. Brusc. Legal este.

Acum o lună, Stavarache propunea ”o consultare publică în domeniul parcărilor”. Susținea că intenționează introducerea unui regulament de închiriere a locurilor de parcare, la sume de circa 5 lei lunar.

Există spații pe care s-ar putea face parcări mari, dar nu putem, din cauza garajelor închiriate”, zicea el.

Eu zic să se uite mai bine în contracte. Conform acestora garajele sunt construcții provizorii. În 48 de ore de la primirea unei înștiințări din partea Primăriei, proprietarii acestora trebuie să și le ridice. În caz contrar sunt buni de plată. Pe lângă amendă, ar trebui să achite și costurile demolării. Eu așa țin minte.

Nu prin referendum s-ar putea lua decizia demolării bateriilor de garaje aflate pe terenul Primăriei.

Acestă se poate face doar cu puțină inconștiență politică, sau curaj (depinde dacă ești sau nu ”proprietar” de garaj din ”casbeton”, cu beci).

Dacă s-ar face un inventar rapid în aceste construcții ”provizorii pe viață, în 50% dintre ele nu s-ar găsi vreun autoturism, ci doar murături, mobilă veche, saci cu boarfe, ateliere improvizate etc. .

Să mai zic și că în locul a două garaje, s-ar putea amenaja 3 locuri de parcare?