ArlekinArlekinul băcăuan îşi serbează majoratul de 1 iunie. Cred că a început să meargă prin crâşme, mare lucru să nu se fi apucat şi de fumat, că femeile-i plac sigur. Anul acesta a invitat-o pe Antonia. Cred că doar să-i cânte. Mai rămâne să se apuce de politică şi are toate viciile clasice. Bairamul ţine 3 zile, ca-n poveşti.

Dincolo de gluma proastă pe care am făcut-o mai sus, trebuie să spun că Festivalul Arlekin a ajuns la a 18-a ediţie.

Evenimentul va debuta vineri, 31 mai, ora 10.00, cu tradiţionala paradă a şcolilor şi liceelor băcăuane, paradă ce se va desfăşura pe traseul Parcul Trandafirilor – Primăria Bacău – Parcul Cancicov.

 Manifestările vor avea loc, timp de două zile, în Parcul Cancicov, unde  va fi amplasată o scenă pe care vor evolua elevi, artişti, trupe, ansambluri etc. Pe lângă spectacolele de muzică, în Parcul Cancicov se vor desfăşura şi alte activităţi: desene pe asfalt, concursuri de biciclete, facepainting etc.

 Invitata specială a acestei ediţii este Antonia, care va susţine un recital pe scena din Parcul Cancicov, sâmbătă, 1 iunie 2013, la ora 20.00.

 O a doua scenă pentru spectacole va fi amplasată în Parcul din cartierul Nord, sâmbătă, 1 iunie, între orele 10.00 şi 13.00, unde se va desfășura concursul de muzică ”Panseluța de ciocolată”, devenit de-acum tradiţional.

 Duminică, 2 iunie, cu începere de la ora 10.00, va avea loc şi Crosul Olimpic, organizat în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, în centrul oraşului.

 

Anul acesta, o serie de manifestări din programul Festivalului Arlekin se vor desfăşura sub sloganul ”Bacăul pedalează, dansează şi desenează. NU FUMEAZĂ”,  cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, care are loc în fiecare an, pe 31 mai.

 

 

Festivalul Arlekin este organizat în colaborare cu Consiliul Judeţean al Elevilor, Palatul Copiilor, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Agenţia Naţională Antidrog – Centrul de Prevenire Bacău, Colegiul Naţional de Arte „George Apostu”, alte organizaţii şi asociaţii.