Lăsând la o parte faptul că semăna mai mult cu o întâlnire a partidulețului ProRomânia, INVEST IN ROMANIA a fost aproape un eșec.

Că s-a ținut este deja o realizare într-un Bacău amorțit, cu o comunitate economică aproximativ inexistentă. M-am referit la comunitate nu la activitate, deși dacă scoatem câteva companii din ecuație s-ar putea să nu mai conteze.

La „realizări” am cam epuizat punctele de susținere.

La eșec pot începe cu lipsa exportatorilor și subțirimea rândurilor imemiștilor băcăuani.

Ar urma lista absenților de marcă și pot începe cu parlamentarii băcăuani.

A spus prezent doar deputatul Lucian Stanciu Viziteu. El a venit de bună credință la un eveniment economic și s-a trezit într-o reuniune cu discursuri politice.

Au lipsit și numele grele date ca sigure de organizatori. De exemplu senatorul Eugen Orlando Teodorovici. Aproape sigur n-a mai luat cuvântul decanul Facultății de Științe Economice de la Universitatea “Vasile Alecsandri” pentru ca a fost prezent la conferința de presă a Camerei de Comerț și Industrie Bacău. N-au participat nici Maricica Coșa în calitate de prefect și nici subprefectul.

Până când am plec eu, în sala de conferințe a Centrului de Afaceri nu călcase nici directorul general al SIF Moldova, Claudiu Doroș și nici Vasile Asandei, directorul general al ADR N-E. Cu siguranță n-a fost prezent nici Ion Tăbăcaru, preşedintele Consiliului de Administraţie de la HIT Park.

Dacă mai adăugăm discursurile șchioape, numai bune de predat în fața unor analfabeți într-ale afacerilor, sau de susținut în campaniile electorale, spectrul eșecul devine tot mai accentuat.

Nici datele vehiculate nu au fost printre cele mai curate. De exemplu Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, știe despre Bacău că-i miezul din dodoașcă: