“Premiul special” primit, chipurile, de Antena 3 la gala premiilor “International Media Excellence Award” este contestat. Madălina Ionescu a fost prima, a urmat moldoveanul cu blog, poate şi alţii, dar nu i-am mai căutat. Ce zic contestatarii: că anteniştii sunt copiii lui nenea Gepeto. Că nu a existat niciun premiu special şi ne trimite la pagina  AIB, unde scrie negru pe alb că anteniştii au fost nominalizaţi şi “foarte lăudaţi” (Highly commended). Asta după câştigătorii de la Danmarks Radio şi după nominalizaţii şi lăudaţii de la Al Jazeera English şi Channel NewsAsia. Nicio referire la vreun premiu special.

Dacă ne uităm foarte atent pe saitul Antena 3 aflăm şi adevărul. Îl spune vedeta lor Răzvan Dumitrescu: “Pentru noi a însemnat foarte mult această nominalizare.” Deci “no-mi-na-li-za-re”. Dacă facem un stop-cadru pe imaginile care arată diploma primită aflăm adevărul: doar titlul secţiunii: Best investigative documentary – TV şi expresia “Highly commended”. Nicăieri “winner”.

Trebuie să ştiţi că Danmarks Radio (DR) http://en.wikipedia.org/wiki/DR_(broadcaster) este postul national de radio şi televiziune din Danemarca. Chiar dacă în titulatura apare doar cuvântul radio, DR a fost primul post de televiziune din această ţară.

Îmi pare rău doar de Carmen Avram, că a fost târâtă în această poveste. Oricum, jurnalista rămâne unul dintre puţinii profesionişti în domeniu.