Am reuşit să aflu mai multe din ce s-a discutat (promis) aseară în interiorul sediului PDL. Ministrul transporturilor Anca Boagiu zice că se vor respecta termenele pe care le-a declarant anterior, inclusiv la Botin în emisiune, acum vreo trei săptămâni. A mai venit însă cu două noutăţi:

1. Nu va fi nicio „centură” a Bacăului, ci va fi un segment de autostradă paneuropeană. Schimbarea încadrării cred că are legătură cu strategia de finanţare.

2. Săptămâna viitoare prefectul trebuie să demareze procedurile de expropiere a terenurilor necesare construirii „centurii ocolitoare” a Bacăului.

Rămân în picioare costurile şi termenele:

1. Costurile sunt estimate la 143 de milioane de euro.

2. În martie se organizează licitaţia. În iulie se demarează lucrările.

Vorba unui amic, toţi au promis, doar că tanti Anca pare mai serioasă. Aşa să fie. Am înregistra şi o premieră în Bacău: un politician nebăcăuan s-ar ţine de cuvânt … şi de termene.

500.000 euro pentru podul de la Lespezi

O noutate absolută ar fi că se vor aloca bani pentru podul de la Lespezi. 500 de mii de euro. Anca Boagiu a dat dispoziţie, aseară, unuia din directorii CNADR care o însoţea, să aloce (să găsească) resursele financiare necesare  reparării podului din comuna Gârleni.