1-valeriu-gafencu-martirClaudiu Târziu spune că „Joi, 30 mai a.c., ora 15.00, Consiliul Local al oraşului Tg. Ocna se va întruni pentru a-i retrage titlul de cetăţean de onoare lui Valeriu Gafencu, cel supranumit Sfîntul Închisorilor. Acest gest este motivat de presiunile asupra Primăriei Tg. Ocna pe care guvernul Ponta, prin intermediul prefectului de Bacău, le-a făcut, constant şi tot mai insistent, în ultimele luni.”

 

Mai multe amănunte puteţi citi pe rostonline.ro.

O conferiţă de presă la Prefectură parcă s-ar impune. Cu specialişti care să explice ce şi cum stă treaba cu Valeriu Gafencu. De ce de câţiva ani toată lumea zice frumos de el şi deodată a căzut în dizgraţie? De ce nu-i sănătos să mai fie cetăţean de onoare al oraşului Târgu Ocna?
Oricum, cred că este primul caz în judeţul Bacău de „cetăţean de onoare” căruia i se retrage titlul onorific. Nici când i s-a dat, nici când i s-a luat pe noi nu ne-a durut la buzunar, că e mort săracu’. Dar parcă nu-i frumos. Ieri sfânt, azi repudiat. Chiar avem probleme grave de orientare. Nu prea mai ştim pe care perete se pune icoana.