Aerogară nouă la Aeroportul ”George Enescu”, finalizarea spitalului municipal în Bacău, investiții în spitalul de la Onești, investiții majore în Moinești și Târgu Ocna, drumuri asfaltate. Era să uit de refacerea stadionului și acoperirea tribunelor.

Primarul Stavarache a plusat cu sediul nou la Primăria municipiului, iar de la București trebuie să vină banii pentru absolut celebra centură de ocolire a municipiului și sala polivalentă din cartierul CFR.

Astea par a fi vedetele lui 2014 în județul Bacău, marile investiții.

La o primă ”fotografie” ai zice că toți responsabilii sunt încordați pe dezvoltare și progres. Aproape că-mi vine să-i întreb ce au așteptat până acum.

Numai că am prea multă experiență în domeniu să nu-mi dau seama că e an electoral și astea-s doar artificiile. Multă, multă vrăjeală.

Pun rămășag cu cine vrea că nu se va realiza nimic până la capăt. Oricâte bune-intenții ar exista.

În primul rând la Spitalul Municipal, cu toți banii alocați de Guvern, la finalul anului trecut, și sumele repartizate de Stavarache acum, nu se vor finaliza lucrările.

Aceeași soartă va avea și clădirea Aerogării sau tribunele stadionului, care nici măcar n-au început.

M-aș bucura să se asfalteze măcar drumul până la ștrandul de la Sarata, că drumul spre crâșma primarului din Buhuși se va finaliza în vreo doi ani, după șablonul proiectelor cu borduri tencuite, derulate de Turcea.

Bilanțul din decembrie 2014 va fi unul, dacă nu crunt, cel puțin comic.