Informaţia următoare e un fel update la „Alianţa DA funcţionează în Bacău”, deşi ca greutate depăşeşte materialul anterior. Am promis aici că voi afla ce au discutat Berca, Stavarache, Palăr şi Scripăţ, în biroul celui din urmă, pe 1 decembrie. Iată ce zic sursele:

Consilierii judeţeni PDL şi PNL se vor alia (sau re-alia :)) la negocierea şi votul bugetului pe 2012. Astfel, unităţile teritorial-administrative cu primari din cele două partide ar urma să ia caimacul. Primul efect ar fi decredibilizarea preşedintelui Dragoş Benea în faţa primarilor PSD.

Alianţa pusă la cale de Stavarache şi Berca ar avea ca ţintă chiar şi un post de vicepreşedinte al CJ. Aici rămâne de văzut cine va fi ţinta. Cel mai vulnerabil pare a fi postul de vice deţinut de Maricica Coşa de la PC. Dacă însă se ia în calcul faptul că partidul acesteia se află într-o alianţă (ACD) cu PNL, iar Romeo Stavarache a fost prezent, el însuşi, la semnarea protocolului împreună cu preşedintele PC Constantin Avram, mai vulnerabil pare postul lui Dumitru Brăneanu. Totul depinde aici de poziţia lui Avram faţă de Stavarache şi Berca.