foto mediafax

Dubițele negre de la DNA au invadat astăzi Bacăul. Una era la poarta locuinței președintelui Dragoș Benea.

Pe el l-am și văzut zicând ceva, însă nu acasă ci pe scările Consiliului Județean. Am zis bine ”l-am văzut”, pentru că nu l-am auzit. Colegii mei care l-au și înregistrat pe camere, zic c-a zis, în clar, că n-are mandat de reținere sau aducere.

Nici DNA nu zice asta. Zice doar despre percheziții: 28 de percheziţii domiciliare în locaţii situate pe raza județului Bacău, între care 3 instituţii publice.

Despre duba de la poarta lui Benea v-am zis. Am mai văzut două în parcarea din spatele Consiliului Județean (una era de la Jandarmerie). Una a stat cam ilegal parcată la clădirea Buena Vista.

Mai știu aproape sigur de două percheziții, dar nu le dau numele până nu-mi spulber și ultimele îndoieli.

Oricum până la 28 mai este mult. Așa că ar fi frumos ca Dragoș Benea să le dea adunarea și să-i prezinte – drept ”Percheziționații”. Aproape sigur nici el nu știe care-s. La ora asta cred că și el le face recensământul.

De mâine mă apuc și eu de dat curs speculațiilor, poate mai fac ceva trafic 🙂 , că l-au luat alții pe tot.

Până atunci ăsta este comunicatul DNA:

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2005-2012 a unor infracţiuni de corupţie.

În cursul zilei de 17 iulie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate un nr. de 28 de percheziţii domiciliare în locaţii situate pe raza județului Bacău, între care 3 instituţii publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”