Adrian Mironescu le-a explicat uneperiștilor băcăuani cum e cu schimbarea taberelor politice. După ce, în iunie, majoritatea au ieșit consilieri locali alături de PDL în Alianța pentru Bacău, acum cei 39 de aleși ai UNPR sunt alături de PSD în USL. Teoretic. Practic nu știe nici dracu’.

Șeful de la UNPR Bacău și-a făcut datoria și i-a avertizat: “noi considerăm că  această coagulare a forţelor de stânga va consolida Uniunea Social Liberală, va contribui la o mai bună guvernare, va întări politicile şi măsurile sociale, în special cele luate pentru creşterea nivelului de trai. În plus, Alianţa va favoriza dialogul social şi va asigura stabilitatea României, în acord cu interesul naţional”.

Sunt curios ce va fi în Onești. Actualul primar, Laurențiu Neghină l-a bătut pe Lemnaru (PSD) cu largul sprijin al deputatului Valerian Vreme (PDL). Acum Vreme are nevoie de ajutorul lui Neghină. Cum va juca primarul Oneștiului? Dacă se aliază cu Vreme riscă să fie dat afară din UNPR. S-ar putea chiar să vrea asta. 🙂

La consilieri e mai nasol. Dacă-i dă afară Mironescu, pierd locul în Consiliile Locale.

Întâlnirea a avut loc sâmbătă la lucrările Comitetului Judeţean lărgit al acestei formaţiuni politice. În sala de şedinţe din strada Vasile Alecsandri nr. 63 au fost prezenţi membrii Biroului Politic Permanent ai UNPR Bacău, primarii localităţilor Oneşti şi Faraoani, Laurenţiu Neghină şi respectiv Adrian Solomon, viceprimarul comunei Dofteana, Dana Cămară şi 39 de consilieri locali care îşi desfăşoară activitatea în cadrul C.L. din judeţ. La lucrările comitetului a participat alături de alţi invitaţi şi secretarul de stat, Gheorghe Emacu, care îndeplineşte în prezent funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale a Cetăţeniei. Scopul întâlnirii a fost acela de a a reaminti tuturor membrilor de partid că la nivel naţional,  UNPR, ca parte integrantă a Alianţei de Centru Stânga,  este partenerul politic al PSD în alegerile parlamentare din data de 09.12.2012.