Astăzi, s-a încheiat un proiect al Arhiepiscopia Romanului și Bacăului care m-a făcut să reevaluez puțin biserica din care fac parte.

Se numește (folosesc timpul prezent pentru că eu sunt convins că va continua) ”Ajutăm copiii să joace fotbal” și mi-a demonstrat mie că Biserica Ortodoxă Română e vie, că vrea să se implice (chiar dacă mai timid decât alte culte) în societate.

Eu sper ca proiectul să devină o constantă și chiar să se dezvolte, pentru că preoții ortodocși nu sunt deloc străini de fenomen.

Știu și câțiva de preoți care își mențin forma fizică practicând acest sport, de ce n-ar putea fi prinși în proiectul Arhiepiscopiei.

Oricum, unul dintre cei mai apropiați preoți de sufletul meu a fost (Dumnezeu să-l odihnească!) și unul dintre cei mai înfocați microbiști pe care i-am cunoscut. Întâmplarea face că era chiar dinamovist de-al meu.

Despre proiect găsiți mai multe amănunte, inclusiv rezultatele de astăzi, în DeBacău.ro.

Eu mai spun doar că 80 de elevi, proveniți de la opt școli băcăuane, au primit în dar echipament sportiv, din partea ÎPS Arhiepiscop Ioachim, la finele proiectului instituțional ”Ajutăm copiii să joace fotbal”, ce s-a desfășurat pe parcursul lunii mai în municipiul Bacău, și a constat în organizarea unui minicampionat de fotbal la care au participat elevi cu vârstele între 10-12 ani.

Câștigătorii competiției au fost fotbaliștii de la „Mihai Drăgan”.