Un senator clujean a făcut zilele trecute o interpelare în Parlament privind monitorizarea presei. Despre acţiunea senatorului am aflat de aici. Interesant este că pe lista trusturilor de presă supravegheate informaţional apare şi cel patronat de Dumitru Sechelariu.

Ce zice parlamentarul: „Începând cu luna aprilie 2010 la nivelul serviciilor de informaţii şi ANAF s-a creat un grup de lucru, în cadrul unei operaţiuni comune fără precedent, cu scopul de monitorizare a mass-media din România. Serviciul Român de Informaţii (SRI), Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) au demarat împreună cu ANAF acţiuni de identificare a „vulnerabilităţii” din punct de vedere financiar – contabil a instituţiilor de presă centrale şi locale.” Vulnerabilităţile au în vedere identificarea acelor elemente de natură financiară ce ar putea fi folosite la momentul oportun, ca factor de presiune, pentru a determina repoziţionarea respectivelor publicaţii din punct de vedere al susţinerii politice.”

Cu alte cuvinte: SRI, DGIPI şi DGA au pus lupa deasupra afacerilor derulate de Dumitru Sechelariu, iar datele furnizate de serviciile de informaţii au fost direcţionate către DIICOT şi DNA cu titlul de informări.

poza este de la Aghiuta.