Dragoș Benea crede că Blue Aero va rămâne fără contractul de concesionare al Aeroportului Internațional George Enescu din Bacău. Mai bine spus, aeroportul se va întoarce în administrarea Consiliului Județean (instituția care este și proprietarul de drept al aeroportului). Licitat în 2008, semnat în 2009 și intrat în vigoare în ianuarie 2010, contractul care ar fi trebuit să conducă la modernizarea aeroportului de către compania Blue Air, prin alocarea unei sume de aproape 43 de milioane de euro, este aproape reziliat.

Până în luna septembrie 2013 aeroportul ar fi trebuit să aibă o nouă aerogară și turn de control trafic aerian, pistă reabilitată dar și noi parcări. Raportul prezentat astăzi de către Oana Chelaru, directoarea Regiei Autonome Aeroportul Internațional George Enescu” Bacău a cam pus capăt planurilor de pe hârtie. Investițiile făcute până în acest moment reprezintă doar 13 la sută din totalul specificat în contractul de concesionare. Așa că, este o chestiune doar de timp până la rezilierea contractului dintre CJ Bacău și firma patronată de Nelu Iordache.

Partea ciudată la acest contract este că deși în 2010, 2011sau 2012 firmele lui Iordache n-au avut probleme financiare și nici patronul conflicte cu legea (așa cum are în prezent) investiția de la Bacău nu s-a realizat decât într-o proporție foarte mică. Aș putea spune că, aproape la limită, atât cât să poată fi exploatat financiar (pentru că avioanele Blue Air au decolat și aterizat într-o mare frenezie).  

Declarațiile lui Dragoș Benea și ale Oanei Chelaru le puteți găsi la colegii de la Impuls TV.