Adevărul mai are în Bacău aproximativ un jurnalist. Adică, Olimpia Filip cu normă întreagă şi Claudiu Banea pe post de colaborator. Asta de astăzi. În urmă cu mai puţin de o lună se descotorosiseră de alţi doi reporteri. Despre cauză şi condiţii a scris Tiberiu Lovin acum două zile.

De la demararea proiectului ADS în 2009, numai prin redacţia din Bacău s-au perindat cel puţin vreo 20 de jurnalişti. Cea mai mare fluctuaţie de personal din toate entităţile economico-sociale băcăuane. Nici la secţiile de croitorie nu s-au înregistrat demisii într-un asemenea ritm.

Redactorul-şef Sabin Orcan i se lăuda lui Tiberiu Lovin că „îi pare bine că a reuşit să închege o echipă de 100 de jurnalişti, care vor continua să lucreze pentru Adevărul”. Păi, nenea Sabin cred că am citit definiţii diferite la substantivul “echipă”.

N-am nicio îndoială că la fel ca în Bacău s-au petrecut lucrurile în toate redacţiile ADS din Moldova. Cei de la Adevărul se laudă că aplică politici de tip corporate. În realitate e cel mai mare dezastru pe care l-am văzut vreodată în ceea ce priveşte politica de personal la nivelul unei companii. Rezultatele se vor vedea cât mai curând. De fapt, aş mai putea da un exemplu (cu rezultat cu tot), cei drept la scară mult mai redusă, însă mă abţin.