IMG_0617Un dement a curmat o viață și a distrus copilăria unei fetițe. S-a urcat beat la volanul mașinii sale și a plecat să-și împlinească destinul de bețiv criminal.

Eu aș încadra fapta asta la crimă cu premeditare, nu la „ucidere din culpă”.

Cel mai probabil nu era prima oară când conducea rangă de beat prin oraș. Avea el „o bază”. Sau, poate, era doar cretin din naștere.

IMG_0620Cel mai probabil se ridicase de la o masă la care băuse împreună cu doi-trei „tovarăși”.

I-aș întreba dacă au dormit liniștiți aseară, dacă dimineață când și-au privit soțiile sau copii s-au gândit, măcar o secundă, că aseară tovarășul lor de pahar ar fi putut să-i întâlnească pe trotuar?

I-aș întreba dacă au cea mai mică remușcare că i-au permis cretinului să urce beat la volan? Nu se simt, măcar puțin, complici?

IMG_0619În acest caz delațiunea ar fi fost nu doar „îndatorire cetățenească”, ci mai ales faptă creștină.

Am avut poze de la „fața locului” în timp real de la un prieten, doar că a făcut greșeala să-mi povestească la telefon ce s-a întâmplat. N-am avut forța să deschid pozele până acum. Așa reacționez eu la nenorociri de astea.

Ca să nu povestesc eu ce s-a întâmplat am dat „copy-paste” la comunicatul primit de la Poliția Bacău:

IMG_0618Un bărbat de 59 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Acesta a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și a fost implicat într-un eveniment rutier în urma căruia o persoană și-a pierdut viața.

             La data de 01 septembrie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui accident rutier cu victime, pe strada calea Mărășești, din municipiul Bacău.

image1Din primele verificări efectuate la fața locului a rezultat că un localnic de 59 de ani, care conducea un autoturism pe Calea Mărășești, pe fondul conducerii sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul direcției, a părăsit partea carosabilă spre dreapta și a acroșat două persoane de sex feminin, care se deplasau pe trotuar, după care a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public.

În urma evenimentului rutier s-a înregistrat decesul unei persoane de sex feminin de 36 de ani și rănirea ușoară a unei tinere de 22 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,93mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.