IMG_20140226_133649S-au lansat lucrările de execuție din cadrul proiectului REABILITARE INFRASTRUCTURĂ URBANĂ, ZONA I.L. CARAGIALE – MILCOV – INTERSECŢIE STRADA LETEA“ DIN MUNICIPIUL BACĂU”.

Cam cu stângul. După discursurile inaugurale s-a constatat că lipsește executantul, constructorul.

Lansăm ”lucrările de execuție …” dar fără constructor. Bine că este finanțatorul și beneficiarul. E ușor hilar. Ca și cum te apuci de săpat fără cazma.

Foc a luat Constantin Apostol, președintele ADR-NE, care abia când am întrebat eu cine-i constructorul a realizat situația. ”Păi, am cam început cu stângul. Nu-mi vine să cred că n-au trimis un reprezentant. Ne supărăm.”

Mai împăciuitor a fost primarul Stavarache. El a explicat că patronul din Roman a sunat și s-a scuzat motivând probleme de sănătate.

Cam nasol cu firmele astea din afara Bacăului, nu prea le poți controla.

Din perspectiva unei execuți extrem de rapide (doar 12 luni, conform contractului) și a valorii semnificative (20 milioane de lei), dar și a complexității lucrării relația beneficiarului (Primăriei) cu grupul de firme constructoare este esențială.

Proiectul este  finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 -„Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere“, Domeniul major de intervenţie 1.1-„Planuri integrate de dezvoltare urbană“, Subdomeniul „Poli de dezvoltare urbană“.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice este Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est are calitatea de Organism Intermediar.

În cadrul proiectului se estimează reabilitarea a peste 3,0 kilometri de străzi şi peste 17.000 metri pătraţi de trotuare, vor fi amenajate 2 alveole pentru staţii de autobuz şi peste 200 locuri de parcare pentru autoturisme . De asemeni vor fi reabilitate peste 1900 metri reţele de apă şi peste 600 metri racorduri de canalizare, vor fi înlocuiţi circa 235 stâlpi de iluminat şi 259  corpuri de iluminat economice cu LED.