A început refacerea clădirii din centrul municipiului Bacău, situată în imediata vecinătate a hotelului Moldova.

Lucrările au demarat astăzi la ceea ce urmează a fi o nouă clădire de birouri în zona zero a orașului. Imobilul care n-a fost finalizat niciodată are același proprietar cu fostul hotel, Cerealcom SA.
„Anul acesta se va lucra la clădirea de birouri, urmând a fi finalizată în prima parte a lui 2019. În ce privește hotelul Moldova, putem spune că am început proiectarea noului hotel încă din anul 2016, dar au fost și unele impedimente astfel că se lucrează la proiect și în prezent, chiar dacă au fost unele voci care ne-a acuzat pe nedrept că am lăsat construcția în paragină. Imobilul nu își va schimba destinația, însă proiectul este unul spectaculos, standardul pe care l-am impus proiectanțiilor fiind foarte ridicat. Ne dorim ca el să fie o adevărată emblemă a municipiului”, ne-a declarat Eusebiu Guțu, cel care controlează firma ce deține cele două imobile.
Hotel Moldova a fost construit în anii 80 și avea 143 de camere, fiind proiectat pentru turiștii din țările lagărului comunist, fără prea mari pretenții. În 2000, a fost cumpărat de la FPS de sora afaceristului Corneliu Iacobov (în fapt cel care controla afacerea). Acesta l-a vândut altui întreprinzător local, Vasile Ciobanu, proprietarul fabricii de bere Albrau din Onești. Afacerea s-a parafat pe 25 noiembrie 2015, când AGA SC Complex Hotelier Moldova SA a decis fuziunea prin absorbție de către SC ALBRAU PROD SA, companie controlată de Ciobanu. În 2016, hotelul a fost din nou vândut, ajungând la actualul proprietar, Eusebiu Guțu. Tranzacția s-a făcut însă pe Cerealcom SA, deținută de Popasul Trebes SRL (deținută tot de Eusebiu Guțu) și Carmen Antonela Guțu.